Уважаеми кандидат-студенти,

Вие правите първата крачка към една от най-престижните и търсени строителни специалности – инженер по транспортно строителство!

Всяка година в строителството на пътища, железопътни линии и транспортни съоръжения в България се инвестират над 2 милиарда лева. Отрасълът на транспортното строителство е най-добре финансираната строителна дейност в целия свят, също така и в България. Най-високи възнаграждения на служителите си изплащат фирмите, ангажирани в транспортното строителство, като към края на 2018 г. възнагражденията в този отрасъл в България са средно 2000 – 3000 лева, а в някои компании и повече. Милиарди евро ежегодно се дават от европейските и международни структури, от правителствата на всички държави, за финансиране на строителството на транспортната инфраструктура – пътища, жп линии, летища, пристанища, тунели, въжени линии и др.

Строителният инженер, обучаван по всички специалности на Факултета по транспортно строителство, е строителен инженер две в едно! Той може да проектира и изгражда магистрали, мостове, тунели, летища, пристанища, да организира съвременните транспортни системи, а също така да проектира и изгражда  всякакви конструкции и сгради, включително небостъргачи и огромни търговски, бизнес и промишлени сгради. Нещо, което не всички умеят…

Във Факултета по транспортно строителство можете да учите редовно и да сте постоянно във вихъра на купона, също така и задочно, докато работите. Студентският Ви живот ще бъде едно невероятно съчетание от съвременно обучение, участие в научни изследвания, практики в България и чужбина, спорт, забавления и нови приятелства, които никога няма да забравите.

Ще може да изберете желаната от Вас специалност – „Пътно строителство“, „Железопътно строителство“, „Строителство на транспортни съоръжения“, където ще получите специализирани знания и умения за проектиране на пътни и железопътни обекти, както и всички конструктивни познания, необходими за строителния инженер. По този начин Вие ще станете специалист, който притежава повече познания и умения в строителната област, в сравнение с класическите строителни инженери.

Ако сте от други университети, при нас може да се запишете в съвременните магистратури по „Транспортно строителство“, „Геотехническо инженерство“ и  „Управление технологии в транспортната инфраструктура“, които ще Ви открият много нови възможности за реализация.

Ще имате възможност да получавате стипендия, общежитие в „Студентски град“, с много добри условия, както и да продължите Вашето образование в желана докторска програма.

И когато се дипломирате ще имате сигурна професионална реализация и уникалната възможност да участвате в проектирането и строителството на новите магистрали и скоростни железопътни линии, които свързват България с другите европейски страни, в изграждането на уникални по своята сложност и технически решения мостове, тунели, въжени линии, пристанища, летища и други транспортни съоръжения. Вие ще сте тези, които ще завършите магистрала „Хемус“, ще проектирате и построите магистралата Русе – Велико Търново, скоростния път Русе – Варна, магистралата Варна – Бургас, тунела под Шипка, тунела под Петрохан, магистралата Видин – София, скоростните жп линии до Бургас и Варна (за движение със скорост мин. 160 km/h), всички нови лъчове на Софийското метро, новите туристически и ски-лифтове, второто летище на София, обновяването на летищата в други градове, разширенията на морските ни и Дунавски пристанища, както и много други предизвикателни, интересни и скъпи обекти…

След като завършите висшето си образование при нас, освен проектант или строител в един от най-добре финансираните строителни сектори, Вие можете да станете  както министър на транспорта или на регионалното развитие и благоустройството, така и инспектор в КАТ или в Автомобилна администрация. Всички ръководни и административни длъжности, свързани с управлението и ръководството на транспортния отрасъл, са открити за Вас. Огромните средства, отделяни за развитието на транспортното инфраструктура ще Ви осигурят гарантирана и интересна работа с високо възнаграждение. Дипломата от УАСГ е международно призната, което Ви дава възможност да се реализирате навсякъде в чужбина.

Ако желаете да се запишете за студенти във Факултета по транспортно строителство, моля попълнете анкетната форма по-долу и прикрепете попълненото

Заявление за гарантиран прием!

Ние ще се свържем с Вас.

Кандидатура за прием

Задължителни полета

Незадължителни полета

Моля, въведете кода: captcha

Информация за кандидати и новоприети студенти